Du er her: 
søndag03nov2019

Allehelgenskoncert med Vestre Provstis Koncertkor i Helligåndskirken

søndag03nov2019 kl. 16:00 - 18:00

Alle Helgens søndag er en særlig dag hvor vi mindes vore døde, og det vælger vi at markere yderligere ved hvert år at holde en koncert der år efter år flytter sig rundt i provstiets kirker. I år er det Helligåndskirken der får besøg af det store kor Vestre Provstis Koncertkor søndag den 3. november kl. 16.00.

Traditionen er nu på sit 8. år og har haft mange store værker på programmet. Vi har opført dødsmesser af Mozart, Faure, Duruflé, Brahms og John Rutter. I år rejser vi tilbage i musikhistorien til det første requiem skrevet på tysk. Et rigtigt stykke protestantisk kirkemusik skrevet til hertug Heinrich af Reuβ’ begravelse.

 

Det er Heinrich Schütz der er komponist og værket falder i tre dele, akkompagneres af orgel og cello og har ikke mindre en 6 solister. Musikken bygger på en række skriftsteder og salmevers som hertugen havde udvalgt og lod indgravere på sin i hemmelighed anskaffede sarkofag.

Første del er formet efter den tyske begravelsesmesse og rummer de førnævnte skriftsteder og salmevers. Anden del er skrevet over de ord, Heinrich af Reuβ ønskede ligprædiken over (salme 73, v. 25 og 26) ”Hvem har jeg i himlen. Og har jeg blot dig, da attrår jeg intet på jorden…”

Tredje del rummer Simeons lovsang ”Herre nu lader du din tjener gå bort i fred…” og slutter i en femstemmig korsats med to serafer og én lykkeligt forløst sjæl (Beata Anima) der svarer i trestmmige satser over skriftordet ”Salige er de døde, som dø i Herren…”.

 

Værket af Schütz komplementeres af kormusik fra vores egen tid. Det er værker af den estiske komponist Arvo Pärt, hvis særlige stil netop er inspireret af kormusikken fra det 14. og 16. århundrede. Hans musik bærer stærkt præg af hans egen religiøsitet og er kendetegnet ved minimalisme, smukt og enkelt.

 

Entre ved koncerten er 50 kr. 

Billetter kan købes i døren eller reserveres på Helligåndskirkens kontor, tlf. 86 15 18 88.

Helligåndskirken - Torpevænget 1 - 8210 Aarhus V