Samtalesaloner

Hvor tit taler du med mennesker, du ikke kender om noget, du føler er væsentligt?
Og er det noget, du savner?

En samtalesalon er et samlingspunkt for folk, der gerne vil snakke med hinanden på en ny måde. 

I 2017 har overskrifterne været frihed, tillid og alder. Temaer og tidspunkter for foråret 2018 følger.


Rundt omkring i Danmark er der de sidste år skudt ikke så få samtalesaloner op. Samtalesalonerne er en mulighed for at forlade de sociale medier og venneboblen et par timer og møde andre mennesker ansigt til ansigt.

 

Samtalesaloner har den spørgende, nysgerrige, undrende og fremfor alt åbne samtale mellem almindelig mennesker i centrum. Der er ingen dagsorden ud over det overordnede emne og en samtalemenu, der blot sikrer, at deltagerne kommer til at tale med forskellige andre deltagere i løbet af aftenen.


Til spørgsmålet om, hvorfor Sognehuset åbner for samtalesaloner,
siger sognepræst Berit Schelde Christensen:

”Rigtig mange af os vil gerne tale med andre om væsentlige ting, men vi er vildt dårlige til det. Det ender tit med det her: Hvad laver du så? Vi har brug for en løftestang for at komme ud af ekkokammeret, hvor vi kun taler med dem, der ligner os selv«

Og hun fortsætter:

”Noget af hemmeligheden i en god og givende samtale er ikke mindst at lytte. Når man hører om andres liv og overvejelser, er det som at flytte en lampe. Der kan blive kastet lyst over noget i mit eget liv, som jeg aldrig havde tænkt over. Det er noget af det mest fascinerende ved samtalesaloner – at der opstår nye tanker og inspiration frem dér fra mellemrummet mellem helt almindelige mennesker.”

Værter: Berit Schelde Christensen og teolog og tidligere sognepræst Christina Kousholt.