Ord til trøst og håb

SnakSammen.dk

 Mange af os er isoleret i denne tid. Vi skal tænke ekstra meget på hinanden og på fællesskabet. 

Derfor har Boblberg.dk og Røde Kors udviklet en digital besøgstjeneste kaldet www.SnakSammen.dk, som tilbyder, at alle nu kan få et digitalt besøg – også dig!

Få en hyggelig snak via video med en frivillig samtale-ven. Man kan snakke om alt fra dagens nyheder til fælles interesser og oplevelser. Fællesskabet venter på dig!

Læs mere her.

Podcasts om tro og livsmod

Podcasts er for alle. Hvis du endnu ikke har fået taget hul på at lytte til podcasts, så er der hjælp at hente lige her. Klik her og få et overblik over en samling podcasts om tro og livsmod. 

Der kommer igen en dag...

Læs meddelelsen 18. marts 2020 fra biskopperne i Danmark, Grønland og Færøerne her.

(Foto: Leif Tuxen)

Sjælesorg

Vores præster og diakon står til rådighed for samtaler! Kontakt dem pr. telefon eller e-mail. Se kontaktinformation her.

Vidste du, at man også kan chatte online med en præst? Det er fortroligt og anonymt. Læs mere her eller klik her for at åbne et chat vindue nu.

Bibelvers til trøst og håb

Klik her og få 10 bibelvers til trøst og håb. Print og hæng fx på køleskabet.

(foto: Unsplash)

Aktiviteter og leg til alle aldre

Snappers påskefilm

I filmene møder du tøjdyret Snapper. Hun besøger præsten Andreas, og sammen forsøger de at få styr på påskens dage. Snapper finder bl.a. ud af, at påsken på én gang er spændende og uhyggelig. Men heldigvis ender det hele godt.

Der er en film til hver af påskens helligdage: ”Palmesøndag”, ”Skærtorsdag”, ”Langfredag” og ”Påskedag”. Hver film varer ca. 6 minutter, og de fungerer som et godt udgangspunkt til en snak om påskens dage og traditioner.

Se med, når Snapper lærer om påsken!

#detblivergodtigen

En mor på Nørrebro har startet en bølge, hvor børnetegninger af regnbuer i vinduerne, er blevet et symbol til at minde hinanden om, at det bliver godt igen.

Mal en regnbue eller hent en s/h tegning til print og farvelægning her, og hæng den i dit vindue, så den kan ses fra vejen.

I kristendommen er regnbuen et tegn på håb og Guds omsorg for mennesker. Vi glæder os til at se regnbuerne i alle jeres vinduer, og hver dag blive mindet om: det bliver godt igen!

Sådan skal vi lege sammen

Som barn kan det være svært at forstå, hvorfor man i denne tid hverken må gå i skole eller fritidsordning, og hvorfor man ikke bare kan lege med sine venner, som man plejer. Se en video her, der forklarer det i børnehøjde, og også fortæller hvordan man kan lege sikkert sammen.

Morgensang med DR Pigekorets dirigent Philip Faber

Syng dagen godt i gang med dirigent og tv-vært Phillip Faber, som sidder klar ved klaveret til dagens morgensang. Hver morgen kan du synge med på to kendte, danske sange efter en kort opvarmning. Produceret af DR.

Hjemmeaktiviteter

DR har samlet 50 hjemmeaktiviteter for både børn og voksne. Klik her.

Lektiehjælp eller lektiehjælper?

Dansk Flygtningehjælps online lektiehjælp, er en facebook gruppe hvor frivillige i Dansk Flygtningehjælp giver lektiehjælp til børn og unge. Gruppen er for børn og unge som har brug for lektiehjælp og frivillige, som har lyst til at hjælpe med lektier.

Maleark

Download maleark fra Guds ABC her eller læs mere om bogen her.

Folkekirkens familiestøtte

Her kan du hver dag finde et nyt forslag til familieaktiviteter, som holder sig inden for myndighedernes covid-19 anbefalinger.