Vielse og velsignelse

Vielse

Tillykke med at I ønsker at blive gift!

For at blive viet i Hasle kirke, skal man have tilknytning hertil. Kontakt kirkekontoret for at høre nærmere og aftale tid for vielsen.

I god tid inden vielsen bedes I aflevere en prøvelsesattest fra kommunen til kirkens kontor. I kan søge om den på www.borger.dk eller ved at henvende jer til kommunens vielseskontor. Prøvelsesattesten må højst være 4 måneder gammel på vielsesdagen. Samtidig bedes I aflevere navne og adresser på de to vidner, der skal være til stede ved jeres vielse.

Inden vielsen skal I have en samtale med præsten. Når vielsesdatoen nærmer sig, ringer præsten derfor og aftaler et møde med jer.

Kirkelig velsignelse af borgerligt indgået ægteskab 

Hvis I er blevet viet på rådhuset, kan I få ægteskabet velsignet i kirken. Dette kan aftales med kirkekontoret på samme måde som ved vielse. Også her ringer præsten og aftaler tid til en samtale med jer inden velsignelsesdagen.

Læs meget mere om traditioner, gode råd og baggrundsinfo om bryllupper her

 

 

Praktisk information

Vedr. fotografering i kirken

Der må gerne fotograferes i kirken ved vielser - men undgå gerne blitz og lyd. Vi opfordrer også til, at fotografering under vielsen kun sker fra ens egen plads.

Vedr. pyntning af kirken
Vi har altid friske buketter i de to store vaser på alteret. Medmindre I ønsker en særlig farve på blomsterne, behøver I derfor ikke selv at medbringe buketter. De små vaser ved bænkene kan indeholde 1-2 stilke. De er 8 cm. dybe, og der er er 21 bænkerækker. Pyntningen af kirken foregår efter nærmere aftale med vores kirketjenere.

Efter brylluppet må der gerne kastes med rosenblade eller ris... men kun uden for kirken.


Præsten om pyntning af kirken: "Der skal i det hele taget ikke så meget til, før kirken er fin, fordi den er så lille og smuk i sig selv...".