Det menneskelige ansigt i Hasle Kirke

Når man står i våbenhuset, som er det sted, hvor mennesker til alle tider har sat deres våben fra sig, inden de trådte ind i kirken, kan man se et menneskeligt ansigt. Lige ved siden af det første trappetrin på vej ind i kirken.

Det ligger på skrå ved ens fod, og når man lægger sit eget ansigt på skrå, vil man møde det. På tærsklen ind til kirken møder man altså et menneskeligt ansigt. Det har en glans af tre glorier over hovedet og forestiller Jesus Kristus. Det kirkerum, vi er på vej ind i, vil byde os et ansigt. Og enhver er inviteret til at finde sit eget ansigt uden våben og maske.

Inde i kirken finder man endnu et ansigt. Det bærer præg af, at mange mennesker op igennem tiden har rørt ved det, for stenen er mørk, næsten sort, sammenlignet med de andre stenbilleder.  Som et valfartssted er ansigtet mærket af tiden og af menneskers søgen hen til denne sten.

Ansigtet findes på døbefonten.

De dominerende billeder på døbefonten er to løver som symbol på det majestætisk kraftfulde og det farlige. I stedet for to løvehoveder samles de to kroppe i dette menneskelige ansigt, et Kristusansigt, som holder balance i løvernes kræfter. Her på tærsklen af dåben er der mange, der har støttet sig til og rørt ved ansigtet. På tærsklen til tilsagnet fra Gud om, at man er taget imod som det menneske, man er.

Den hellige sten i Hasle kirke er et menneskeligt ansigt. Hvor fantastisk! Et sandt valfartssted. Menneske først, som Grundtvig sagde.

Præst Berit Schelde Christensen

Præst Christina Laursen

Kirkekontor

Børne- og familiemedarbejder

Graver/kirkegården

Kirketjenere

Menighedsrådet

Find kirken

Hasle Sogns Historie

"Hasle sogns historie"  (20 kr.) Køb bogen på kirkekontoret eller i kirkens våbenhus. Vi har også mulighed for at sende bogen til dig.