Kirkevinduernes hemmelighed

Hvis du vil opleve kirkevinduernes hemmelighed, må du gå ind i kirken. Vinduet forbliver dødt, livløst og uvedkommende, når du ser det udefra

Det er ligesom med os. Vi har behov for at gå ind i os selv – gå i os selv. At gå ind i kirken er som at gå i sig selv efter en tid i udvendighed. Vi kan lære af lyset i kirkevinduerne. Vi kan lære at gå i os selv i selskab med det guddommelige lys.

Når du sidder inde i kirken om dagen, vil du se lyset falde igennem vinduet. Om morgenen vil lyset være blidt, midt på dagen stærkere. Jo stærkere lyset er, jo stærkere vil skyggen være - og kontrasterne. Og om morgenen ser du noget andet end om aftenen. Lyset er legende til stede.

At gå i sig selv er som at lade det guddommelige lys skinne på sig. Det er som at stille sig til rådighed, ligesom vinduet gør det. Det er bare at være til stede og se. Og lyset vil fortælle din historie. Det vil skinne på noget, fortælle noget, og lade andet blive i skyggen. Lyset er også bare til stede - fortællende og uden tvang. Lyset gennem vinduet er barmhjertigt og anderledes end forstandens ubarmhjertige og kolde lys. Det milde lys vil ikke hive hemmeligheder frem af skyggen. Derimod vækker det længslen efter sandheden, efter nærhed og forvandling. Lyset i vinduet fortæller om den guddommelige stille og rummende tilstedeværelse i dit liv.

Hasle sogns historie

"Hasle sogns historie"  (20 kr.) Køb bogen på kirkekontoret eller i kirkens våbenhus. Vi har også mulighed for at sende bogen til dig.