Podcasts om tro og livsmod

Er du allerede med på podcast-bølgen, men mangler inspiration til et par gode eksistentielle podcasts? Eller er du ikke kommet i gang med podcasts endnu, men vil gerne snuse til det? Så er der hjælp at hente lige her. Få et overblik lige her over nogle af de bedste podcasts, når det handler om tro, kirke og eksistentielle spørgsmål.

De klassiske:

Få en god start på dagen med den daglige Morgenandagten eller den ugentlige Radiogudstjenesten fra DR. Produceret af DR.

Den folkekirkelige:

Næstekaffe: Lyt med på en samtale uden filter, når præster og kendte danskere samtaler om emner som lykke, mening, fællesskab, håb og tvivl over en kop kaffe. Medvirkende er bl.a. musiker Peter Sommer, journalist Lea Korsgaard og forfatter Kristian Leth. Produceret af Folkekirken.dk

Den tvivlende:

Manden & præsten: I podcasten Manden & præsten undersøger journalist Anders Haahr Rasmussen, hvad kirken har at tilbyde en moderne mand som ham selv. Det foregår i samtale med seks forskellige præster, og det kommer bl.a. til at handle om kærlighed, misundelse, fællesskaber og selvrealisering. Produceret af Anna Thaulow i samarbejde med folkekirken i København i anledning af Reformationsåret 2017.

Den åndelige:

De højere magter: Podcasten handler om danskeres personlige erfaringer med tro og åndelighed. Emnerne spænder vidt fra tro på tværs af generationer over tro og politik til det okkulte i Danmark og salmesang. Værterne er Paula Larrain og Anders Laugesen, og de inviterer hver gang gæster i studiet. Produceret af DR.

De gode gamle:

Mennesker og tro, Eksistens, Audiens og Religionsrapport. Alle fire programmer er tidligere DR-programmer, der nu er stoppet. Men de ligger stadig som podcasts, og her er en guldgrube af afsnit om alt fra børns spiritualitet til ritualer. Eller tag med i skurvognen, hvor Anders Laugesen får besøg af forskellige spændende mennesker til en samtale om tro, værdier og livserfaring. Det er bare at bladre episoderne igennem og finde netop de emner, der interesserer dig. Produceret af DR.

Den filosofiske:

Supertanker: Supertanker giver et filosofisk perspektiv på store og små emner som f.eks. leg, robotter, klima og overvågning. Med udgangspunkt i filosofien og idéhistorien er ambitionen at skabe tid og rum til eftertanke og refleksion. Produceret af DR.

Den skæve:

Kvinden med den tunge kuffert: En dokumentarisk lydfortælling i 7 episoder om kvinden med den tunge kuffert, der svindler sig igennem en række refugier og klostre i Danmark, hvor hun hidkalder sig fremmedes omsorg med hjerteskærende og tilsyneladende dybt troværdige historier, for dernæst at udnytte stedernes medmenneskelighed og næstekærlighed. Podcasten er fortalt med filmisk dramaturgi og lyddesign, så det er kræs for ørerne. Og så giver den et fint lille indblik i de refugier rundt om i landet, hvor man kan booke et værelse til kortere eller længere tids fordybelse og stilhed. Produceret af Third Ear for Politiken

Den både alvorlige og sjove:

Døden har en årsag – The podcast: Standup-komiker Ane Høgsberg taler med forskellige mennesker om deres forhold til døden, så du måske bliver inspireret til at forholde dig til døden. For hun tror på, at livet bliver en lille smule sjovere, hvis vi først erkender, at vi skal dø. Produceret af Ane Høgsberg

Den brede:

Tidsånd: En podcast om historie og tro, hvor en aktuel gæst hver uge bliver udfordret på sine holdninger til og viden om værdier, ideer, historie og religion. Emnerne er f.eks. det søgende menneske, blasfemi og Frans af Assisi. Produceret af DR.

Den tabu-brydende:

Jeg plejede at tro på for evigt: Podcasten består af en række fortællinger om det at miste og savne, om sorg og minderitualer. Målet er, at hvert afsnit skaber refleksion og bidrager til at udvikle et sprog til at tale om det allersværeste i livet. Podcast-serien er udarbejdet af Landsforeningen Liv&Død.

Podcasts er for alle. Hvis du endnu ikke har fået taget hul på at lytte til podcasts, så er der hjælp at hente lige her.

En podcast er en slags radioprogram, som man kan lytte til, når man har lyst – enten på sin telefon eller via sin computer eller tablet. En podcast er ofte en serie af episoder, man kan høre. Det kan også være et traditionelt radioprogram, der bliver lagt ud som podcast.

Podcast er en god måde at få ny viden eller vitaminer til tankerne, når du f.eks. kører bil, gør rent, motionerer, eller sidder derhjemme over morgenkaffen. Nogle podcasts er bedst at lytte til alene, andre er gode at lytte til sammen, så man kan tale om dem. Nogle kræver koncentration, så de er bedst i sofaen med benene oppe.

Andre er gode til en rask gåtur. Men bare prøv dig frem.

Du kan abonnere på en podcast, så du automatisk får nye afsnit.

Hvis du har en Iphone/Ipad, kan du åbne Apples podcast-app, som allerede ligger på din telefon, og søge på podcastens navn. Så kan du vælge at abonnere på podcasten, og du kan lytte til de enkelte episoder.

Hvis du har Android, kan du hente en podcast-app f.eks. Podbean-appen i Google Play. I appen kan du søge på podcastens navn, vælge at følge (follow) en podcast, og lytte til de enkelte episoder.

Nogle podcasts, f.eks. DRs programmer, kan du også lytte til på din computer via deres hjemmeside.