Sorg- og livsmodsgruppe

Har du mistet et nært menneske, og har du brug for støtte og inspiration til et nyt livskapitel?

Foto: Lea Bonde

At dele sorg, savn og ensomhed med andre i samme situation kan være med til at give fornyet livsmod. Gruppen er et tilbud for dig, der er blevet alene, og som gerne vil tale med andre i samme situation.

At miste:

Afslutningen på et liv kan komme uden varsel eller komme som en forventet afslutning på et længere sygdomsforløb. For alle gælder det, at livet pludseligt og grundlæggende er forandret - med tomrum og desillusion som følge. Der mangler noget i alle de kendte situationer i hverdagen. Sorg er blevet en del af livet, og der er brug for tid.

Sorgen har mange ansigter. For nogen er det godt at græde, andre er mere stille og indadvendte, andre igen foretager sig mange ting, men smerten er den samme.

At tale sammen:

Byrden som efterladt bliver lettere at bære, når der er flere at løfte.

Praktiske oplysninger:

Vi mødes hver anden uge over en kop kaffe, samtale og evt. et måltid mad. Tidspunktet aftales for hver sæson. Der er ingen udgifter for dig forbundet med at deltage i gruppemøderne. Hvis du har brug for hjælp til transport, kan der muligvis træffes en aftale om en kirkebil ordning, der ikke koster dig noget. Der er mulighed for et besøg og en samtale på din privatadresse.

Hvad kan vi ikke tilbyde?

Er der tale om en alvorligere psykisk lidelse, som er udløst eller forstærket af dit personlige tab, er gruppen måske ikke det rigtige for dig lige nu. Tal med os, hvis du er i tvivl.

Kontakt os for at høre nærmere:

Sognepræst Anni Albæk, tlf.: 24 27 81 54

Diakon Ele Bonde, tlf.: 86 15 37 65

Mødeadresse:

Hasle kirke

Viborgvej 158

8210 Aarhus V

Folkekirkesamvirket

Kirkerne i Aarhus virker sammen om sorg- og livsmodsgrupperne i sognene. Dvs. at vi har et sekretariat, hvor vi samler viden om det at være i sorg, og hvor gruppelederne bliver uddannet:

• netværk for gruppeledere
  • uddannelse af nye gruppeledere
  • supervision for gruppelederne
  • inspiration gennem temadage og formidling/udlån af bøger.

www.folkekirkesamvirket.dk

Diakon Ele Bonde
Telefon:
5115 5658 (læg gerne en besked)
E-post:
diakon@haslekirke.dk