Trøst, håb, tanker og kirke

"Han sørger for sit folk og holder fast ved sin omsorg..."

Se en søndagshilsen fra Morten Skrubbeltrang i anledning af Mariæ Bebudelsesdag, 29. marts 2020. Klik her. Du kan læse dagens evangelietekst her.

Podcasts om tro og livsmod

Podcasts er for alle. Hvis du endnu ikke har fået taget hul på at lytte til podcasts, så er der hjælp at hente lige her. Klik her og få et overblik over en samling podcasts om tro og livsmod. 

Om at nære håbet!

Se en søndagshilsen og nadverfejring med Berit Schelde Christensen fra 22. marts 2020. Klik her.

Der kommer igen en dag...

Læs meddelelsen 18. marts 2020 fra biskopperne i Danmark, Grønland og Færøerne her.

(Foto: Leif Tuxen)

Søndagshilsen fra præsten

Se en videohilsen fra Berit Schelde Christensen fra 15. marts 2020. Klik her.

Sjælesorg

Vores præster og diakon står til rådighed for samtaler! Kontakt dem pr. telefon eller e-mail. Se kontaktinformation her.

Vidste du, at man også kan chatte online med en præst? Det er fortroligt og anonymt. Læs mere her eller klik her for at åbne et chat vindue nu.

Bibelvers til trøst og håb

Klik her og få 10 bibelvers til trøst og håb. Print og hæng fx på køleskabet.

(foto: Unsplash)

Aktiviteter

#detblivergodtigen

En mor på Nørrebro har startet en bølge, hvor børnetegninger af regnbuer i vinduerne, er blevet et symbol til at minde hinanden om, at det bliver godt igen.

Mal en regnbue eller hent en s/h tegning til print og farvelægning her, og hæng den i dit vindue, så den kan ses fra vejen.

I kristendommen er regnbuen et tegn på håb og Guds omsorg for mennesker. Vi glæder os til at se regnbuerne i alle jeres vinduer, og hver dag blive mindet om: det bliver godt igen!

Sanseleg!

Se børne- og familiemedarbejder Helene vise hvordan man laver sanse-legetøj nemt og billigt, med ting du sikkert allerede har derhjemme! Du kan hente opskriften på skrift her.

Lektiehjælp eller lektiehjælper?

Dansk Flygtningehjælps online lektiehjælp, er en facebook gruppe hvor frivillige i Dansk Flygtningehjælp giver lektiehjælp til børn og unge. Gruppen er for børn og unge som har brug for lektiehjælp og frivillige, som har lyst til at hjælpe med lektier.

Morgensang med DR Pigekorets dirigent Philip Faber

Syng dagen godt i gang med dirigent og tv-vært Phillip Faber, som sidder klar ved klaveret til dagens morgensang. Hver morgen kan du synge med på to kendte, danske sange efter en kort opvarmning. Produceret af DR.

Maleark

Download maleark fra Guds ABC her eller læs mere om bogen her.

Muffins

Mums! Se børne- og familiemedarbejder Helene bage lækre muffins, som du også selv nemt kan bage derhjemme. Klik her.

Folkekirkens familiestøtte

Her kan du hver dag finde et nyt forslag til familieaktiviteter, som holder sig inden for myndighedernes covid-19 anbefalinger.

Corona-monster

Prøv at lave dit eget corona-monster i saltdej. Det kan være en god måde at snakke med dine børn om den usikkerhed og uro vi alle mærker lige nu. Børne- og familiemedarbejder Helene viser hvordan du gør her.

Sæbebobler

Se børne- og familiemedarbejder Helene vise hvordan man kan lave RIGTIG mange sæbebobler derhjemme! Klik her.

Hjemmeaktiviteter

DR har samlet 50 hjemmeaktiviteter for både børn og voksne. Klik her.