Der er mere, hvor det kommer fra!

Af Berit Schelde Christensen, marts 2013 

Hvem kender ikke det gode gamle udtryk fra værtinden mens man sidder om et dækket bord? Det lyder af varme. Betryggende. Ikke af pral eller som et ”show off” af sine færdigheder i køkkenet. Men af god gammeldags omsorg og kærlighed. Det er en måde at nøde gæsterne på – at sige ”tag nu lidt mere!”. Så kan de nyde maden uden at tænke på, om nogen sættes i forlegenhed. Her er nok! 

Der er mere, hvor det kommer fra! Vi er privilegerede at leve i den del af verden, hvor vi kan sige sådan. Det er ikke nogen selvfølge. Nogen steder er der alt for meget mindre end mere. Der er ikke engang det fornødne. Ingen mulighed for at nøde sine gæster. Fordi man lider nød. Det må være den værste forlegenhed for forældre ikke at have mad nok til sine børn.  En forfærdelig smerte. 

Der er mere hvor det kommer fra! At Guds kærlighed. Og af håbet om, at verden skal leve af den. Set i lyset af verdens nød eller min egen nød er det ofte et håb på trods. Sårbart og skrøbeligt som en lille blød spire, der bøjer nakken og skyder sig frem og op til overfladen og maler jorden erantisgul. Der er flere, hvor den kommer fra. Underet sker. Når godheden finder sted, hvor ingen troede det muligt. Når fem bygbrød og to fisk bliver til frokost i det grønne for 5000 mennesker. Når lidt bliver til meget. Når trods bliver til tro. Når tro bliver til håb og kærlighed og handling. Der er mere, hvor det kommer fra! Når en lille dreng bliver til verdens frelser. Når død bliver til liv.